Çalkala ye, Kolay Dondurma

Gerekli Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 bardak süt
  • 1/4 çay kaşığı vanilya
  • 1 bardak kaya tuzu
  • Bolca buz
  • 2 farklı boy kilitli torba

Nasıl Yapacağım ?

  1. Süt, şeker ve vanilyayı küçük boy ağzı kilitli torbanın içine koyun ve torbanın ağzını iyice kapatın. Torbayı ters çevirip deneyerek sütün dökülmediğinden emin olun.
  2. Büyük boyutta olan torbanın içerisine bol miktarda buz ve kaya tuzunu koyun.
  3. Hazırladığınız küçük kilitli torbayı büyük torbanın içerisine buzların arasına yerleştirin ve büyük torbanın da ağzını sıkıca kapatın ya da bağlayın. Buzu ne kadar çok koyarsanız, dondurmanız o kadar çabuk hazır olacaktır.
  4. Torbayı yaklaşık 5 dakika kadar çalkalayın. Bu arada eliniz üşürse, çalkalarken havlu kullanmayı deneyebilirsiniz. Bir süre sonra sütün kıvamının değiştiğini göreceksiniz. Minik torbanın içerisindeki süt koyu krema kıvamına geldiğinde vanilya dondurmanız hazır demektir. Büyük torbayı açın buz ve tuzları dökün. Küçük torbayı iyice silin ve açıp dondurmanızı dikkatlice bir kaba alın. Torbanın dışı ve eliniz muhtemelen tuzlu olacağından dondurmaya tuz bulaştırmamaya özen gösterin.

Proje Notları

Püf Noktası

1 porsiyondan fazla dondurma yapmak isterseniz, miktarları arttırarak denemeyin, farklı torbalar hazırlayarak herkese kendi dondurmalarını yaptırın. Miktarı arttırırsanız sütün dondurma kıvamına gelmesi çok uzun sürecektir.

Bir de böyle deneyin

Sütün İçerisine yarım kaşık kakao, çokokrem ya da nutella ekleyerek deneyin. Süt yerine meyve suyu kullanırsanız bu kez de sorbe kıvamında değişik bir tat da elde edebilirsiniz.

Bu Projeler de Hoşunuza Gidebilir ?