Eğlenceli Sandviç

Gerekli Malzemeler

  • Sandviç / hamburger ekmeği
  • Zevkinize göre salam – şarküteri et çeşitleri
  • Zevkinize göre peynir çeşitleri
  • Çekirdeği çıkartılmış kırmızı biberli zeytin ya da zeytin ezmesi
  • Marul, domates, turşu, tane mısır, yeşil – kırmızı biber vb.

Nasıl Yapacağım ?

  1. Öncelikle çocuğunuz ile birlikte ellerinizi yıkayın ve mutfakta ona tehlikeli olabilecek alet ve makineleri gösterin. Bıçak ve keskin malzemeleri sizin (ya da yaşına göre birlikte) kullanacağınızı açıklayın.
  2. Tüm malzemeleri paketlerinden çıkartıp tabaklara dizin. Peynirleri ayrı tabaklara, salam ve şarküteri et çeşitlerini ayrı tabaklara koyun.
  3. Sebzeleri yıkayın, salatalıkları kabuklarını soymadan minik yuvarlaklar halinde kesin. Domateslerin bir kısmını halka haşinde doğrayın, bir kısmını da yarısından ikiye bölün.
  4. Marulu yaprak yaprak ayırarak bir tabağa yerleştirin. Zeytin, mısır gibi malzemeleri de ayrı tabaklara koyun.
  5. Ekmeleri yarıdan ikiye bölün.
  6. Tüm malzemeleri sandviçi hazırlayacağınız masaya yerleştirin ve sandviçin alt ve üst ekmeklerine zevkinize göre tereyağ, peynir, krem peynir, zeytin ezmesi sürün.
  7. Dilim peynir, salam, füme et vb. şarküteri malzemelerini koyun.
  8. Domates, salatalık ve turşu dilimlerini, ardından da kırmızı – yeşil biber şeritlerini ve tane mısırları sandviçe yerleştirin.
  9. Tüm malzemeleri ekledikten sonra artık sandviçinizi afiyet ile yiyebilir, streç folyoya sararak saklayabilirsiniz.

Sandviçleri Süsleyelim !

Biraz daha eğlenmeye var mısınız? O zaman bu nefis sandviçi biraz süsleyelim…

  1. Bir salamı ortadan ince uzunlamasına katlayıp iki ekmek arasından dil şeklinde çıkacak şekilde yerleştirin.
  2. İki parça kaşar peynir kesip diş olarak dilin üzerine yerleştirin.
  3. Salatalık halkalarından iki göz yapıp ekmeğin üzerine koyun, ortasına da göz bebeği olacak şekilde mısır taneleri koyun.
  4. Salamlardan ince şeritler keserek sandviç ekmeğinin üzerine saç yapın.

İşte sandviçimiz canlandı… Sizde değişik sebze ve malzemeler kullanarak farklı karakterler yaratabilirsiniz.

Örneğin kiraz domatesleri ortadan bölerek palyaço burun, zeytinler ile göz, yeşil biberleri minik şeritler halinde kesip dik olarak ekmeğin üstüne batırarak punk saçlı sandviçler hazırlayabilirsiniz.

Özellikle çocuğunuzun sevmediği ve yemek istemediği sebzeleri kullanarak bu şekilde ona sevdirebilir, kullandığınız sebzeleri tanıtarak ona farkında olmadan beslenme konusunda eğitici bilgiler verebilirsiniz.

Proje Notları

Öneri

Alışverişinizi, malzeme hazırlıklarını, yıkama, doğrama vb. işlemlerini çocuğunuz ile birlikte yapın. Unutmayın, hazırlık aşamasından, sandviçin yapılmasına kadar her şeyi aslında ‘sandviç hazırlamak için değil’, birlikte keyifli vakit geçirmek için yapıyoruz. Bunu yaparken aynı zamanda çocuğunuza kullandığınız malzemeler hakkında bilgi verebilir, ölçümleri ve sayımları kendisinin yapmasını sağlayabilir, ona yiyecekler ve beslenme hakkında birçok şey anlatarak öğretebilirsiniz. Bu nedenle her şeyi ne kadar özenli, ne kadar gösterişli ve detaylara dikkat ederek yaparsanız o kadar zevk alır, aktivite sırasında birlikte o kadar keyifli vakit geçirirsiniz.

Bu Projeler de Hoşunuza Gidebilir ?