Neşeli Saksılar

Gerekli Malzemeler


  • Saksı Boyama; 
    • Kiremit saksı; Beyaz duvar boyası; Renkli boyalar ve fırça; Gazete kağıdı; Süsleme taşları, boncuk, düğme vb.; Maskeleme bandı; Derz dolgu malzemesi
  • Mozaik Saksı;
    • Kiremit Saksı; Kırık saksı parçaları, boncuk, düğme, deniz kabuğu ve çeşitli şekiller; Derz dolgu malzemesi (beyaz); Plastik bıçak ya da kahvaltı bıçağı; Sünger, bez,; ıslak mendil; Gazete kağıdı

Nasıl Yapacağım ?

Saksı Boyama

  • Seçtiğiniz saksıyı yıkayıp kuruladıktan sonra beyaz badana boyası ile tamamen boyayın. Eğer boyanmasını istemediğiniz yerler var ise bu alanları maskeleme bandı ile kapatabilirsiniz. Biz örneğimizde saksının altını 4 parça olarak beyaza, üst kısımlarını da şeritler halinde yeşil, mor ve sarıya boyayacağımız için buna uygun olarak bantladık. Bantlar çıktığı zaman bu alanlar boyanmamış olarak kalacaktır.
  • Bu boyanmamış alanlara da dolgu malzemesi sürerek üzerlerine taşlar ve cam çiçek boncuklar yapıştırdık.
  • Parçaları yapıştırdıktan sonra macunun kenarları taşar ya da bozulursa kürdan yardımı ile düzeltebilirsiniz. Ancak siz yapıştırma yapmayacaksanız ve boyanmamış alan kalmasın istiyorsanız, her alanı tek tek boyayarak kurumasın bekledikten sonra maskeleme bandını çıkarıp, kuruyan alanın üzerine yapıştırarak boyamanızı yapabilirsiniz.
  • Tüm süslemeniz bittikten sonra dilerseniz saksının üst kısmını da renkli ip ya da halat ile süsleyebilirsiniz. Biz örneğimizde 3 farklı renkte renkli ipi birbirlerine dolayarak bir halat görünümü verdik ve bu renkli halatı saksıya slikon tabancası yardımı ile yapıştırdık. Dilerseniz son olarak saksıyı vernikleyebilirsiniz. Bu işlem özellikle boyanın daha kalıcı olmasını sağlayacaktır.

 Bir de bunu deneyin;

Bir saksıyı beyaz duvar boyası ile boyayın ve kuruduktan sonra tüp cam boyası ile üzerine resim yapın, şekiller çizin. Cam boyası kuruduktan sonra üzerini vernikle kaplayın. Tüp cam boyası kabarık ve şeffaf bir görünüm verecek ve çok basit bir yöntem ile çok güzel saksılarınız olacaktır.

Mozaik Süsleme

  • Öncelikle çalışacağınız alanı tamamen gazete kağıdı ile kaplayın. Başlamadan önce saksıyı süsleyeceğiniz parçaları bir kenara dizin. Süslemede kırık parçalar kullanıyorsanız, aralarında çok keskin uçlu olanları ayıklayarak atın.
  • Toz olarak satılan dolgu malzemesine paketin üzerindeki ölçülere uyarak su ekleyin ve macun kıvamını alıncaya kadar karıştırın. Fazla sulu olur ise tozdan biraz daha ekleyebilir, fazla katı olur ise bir miktar daha su koyabilirsiniz.
  • Macunu plastik bıçak ya da kahvaltı bıçağının arkasını kullanarak saksı etrafına kalın bir tabaka olarak sürün. Macunun saksı üzerinde eşit kalınlıkta olmasına dikkat edin, gerekiyorsa bıçağın tersi ile düzeltin.

Macun çok düzgün, pürüzsüz olarak sürülemeyecektir. Bu sizi endişelendirmesin. Önemli olan mümkün olduğunca eşit kalınlıkta sürmektir. Saksının macun sürmediğiniz üst kenarına macun gelir ise ıslak bir bez ile silebilir, kenarlarını düzeltebilirsiniz.

  • Süslemek için seçtiğiniz parçaları gelişi güzel bir şekilde macunun içine bastırarak yerleştirin. Değişik renk ve malzemeler kullanırsanız daha renkli bir saksı elde edebilirsiniz.
  • Macun kuruduktan sonra bir bez ya da sünger ile üzerini silin. Arzu ederseniz saksının üst kısmını bir kurdele, ip ya da halat ile çevreleyerek de süsleyebilirsiniz. Son olarak dilerseniz saksının üzerine koruyucu vernik sürerek daha dayanıklı olmasını ve parlamasını sağlayabilirsiniz.

Artık sıra yeni saksınıza çiçeğinizi yerleştirmeye geldi…

 Öneri;

Dolgu malzemesi kullanmadan slikon tabancası kullanarak dilediğiniz boncuk, taş vb. malzemeyi saksınıza rahatlıkla yapıştırabilirsiniz. Sadece bir saksıyı boyayarak üzerine bir kaç taş yapıştırmak bile çok güzel sonuçlar verecektir.

Kağıttan Fiyonk yapımı – Kolay paket süsleme

Kağıttan 3 farklı kolay fiyonk yapımı - Hediye paketi süsleme fikirleri

Kozalaktan Mini Yılbaşı Ağacı Yapımı

Kozalaktan Mini Yılbaşı Ağacı Yapımı - Kolay ve hızlı yeni yıl dekorasyon fikirleri .

Kalıp Yapımı ve Alçı ile Deniz Kabukları Yapımı

Kalıp çıkarma ve alçı ile dekoratif deniz kabukları yapımı

Keçe Pano

Mini Keçe Ağaçlar