Mum Süsleme

Gerekli Malzemeler


  • Hazır silindir mumlar
  • Küçük saplı eski bir tencere
  • Kalınca suluboya fırçası
  • Yapraklar
  • Taze ya da kuru çiçekler

Dökülen yapraklardan bahçemizde son kalan çiçeklerden ya da kuru çiçeklerden yararlanarak sıradan mumları çok basit bir işlemle dekoratif özel mumlara dönüştürebilirsiniz.

Nasıl Yapacağım ?

  • Önce  Migros, Kipa, Koçtaş, Ikea gibi alışveriş merkezlerinde satılan hazır mumlardan alın. Kaç adet mum süslemek istiyorsanız 1 fazlasını alın. Ancak bu fazlayı eriterek yapıştırma işlemi için kullanacağınız için özellikle renksiz olmasına özen gösterin. Kullanmayı düşündüğünüz yaprak, taze çiçek ya da kuru çiçek gibi malzemelerinizi hazırlayın. Çalışma alanınızı büyük bir kağıt parçası ya da gazete ile örtün.
  • Evde daha sonra kullanmayı düşünmediğiniz eski ve küçük, saplı bir tencereniz mutlaka vardır. Onu bulun, içine 1 fazla olarak aldğıınız renksiz mum koyun, çok kısık ateş üzerinde eritin. Mum yapımında kullanılan parafin yanıcı bir maddedir. Eritme işlemi sırasında daima başında bulunun, tencereyi sapından tutarak sürekli hareket ettirin.
  • Erimeye başladıktan sonra gerekli ısıya ulaştığını düşündüğünüz zaman (içine kalem ucunu soktuğunuzda üzerine yapışmayıp akıyorsa gerekli ısıya ulaşılmış demektir) çalışma masanıza alın.
  • Mumun üzerine yaprağınızı yerleştirdikten sonra kalınca bir suluboya fırçasını erimiş mumun içine batırdıktan sonra yaprağı kaldırın, fırça ile sürün, yaprağı üzerine kapatın. Fırçanızı tekrar erimiş mumun içine batırarak yaprağın üzerinden muma taşacak şekilde sürün. Mumların yapıldığı parafin eriyince şeffaflaşır soğuyunca donar. Erimiş mum ile yaprağın üzerinden yapışana kadar geçin. Ancak bu işlemi çok fazla tekrarlamayın. Aksi halde donunca alttan yaprak görünmeyecektir. Çiçekleri de aynı şekilde önce altına sürerek sonra üzerlerinden geçerek yapıştırın ve soğumaya bırakın.
  • Örnekte kullanılan mumlar silindirik biçimdedir. Tabanlarının biraz kalınlaşması için eriyiğin içine batırıp çıkartın, biraz bekleyin, yine batırın. İşlemleri istediğiniz kalınlığa ulaşıncaya kadar tekrarlayabilirsiniz. Ya da üstüste gerektiği kadar fırçayla da sürebilirsiniz.

Dikkat...

Eritilen mumun ısısı ne kadar yüksek olursa o kadar ince bir tabaka olarak sürülebilir. Ancak mumun yanıcı olduğunu unutmayın, çok ısınırsa alev alabilir. Bu nedenle asla ocak üzerinde bırakıp gitmeyin. Gerekli ısıya geldiğinde ocak üstünden kaldırmayı ihmal etmeyin.

Öneri

Farklı dekoratif malzemeler kullanarak da aynı yöntemle mumların üzerine yapıştırabilirsiniz. Örneğin fotoğraflarınızın fotokopilerini kullanarak resimli mumlar yapabilirsiniz.

Kağıttan Fiyonk yapımı – Kolay paket süsleme

Kağıttan 3 farklı kolay fiyonk yapımı - Hediye paketi süsleme fikirleri

Kozalaktan Mini Yılbaşı Ağacı Yapımı

Kozalaktan Mini Yılbaşı Ağacı Yapımı - Kolay ve hızlı yeni yıl dekorasyon fikirleri .

Kalıp Yapımı ve Alçı ile Deniz Kabukları Yapımı

Kalıp çıkarma ve alçı ile dekoratif deniz kabukları yapımı

Keçe Pano

Mini Keçe Ağaçlar