Bay ve Bayan Fincanlar

Gerekli Malzemeler


Nasıl Yapacağım ?

  • Öncelikle kullanacağınız fincanlarınızı gözden geçirin. Kırık sapları ya da parçaları varsa yapıştırın. Sonra üzerlerini nasıl boyayacağınıza karar verin. Biz örneğimizde tabaklarını ters çevirerek fincanları yüz olarak kullandık. Hangisine nasıl bir yüz çizebileceğimizi tasarladık.
  • Öncelikle kullanmak istediğiniz fincanı önünüze alın. Porselenin üzerine kurşun kalemle çizmek mümkün olmadığı için bir kağıt parçası üzerine nasıl bir göz ve ağız çizeceğinizin denemesini yapın. Siyah kalemi elinize alın. Kalemi ilk kez kullanıyorsanız, kapağını açınca ucunun beyaz olduğunu göreceksiniz. Ucu 2-3  kez hafifce kağıdın üzerine bastırın. Seçtiğiniz renk uca geldiği zaman fincanın üzerine gözün alt ve üst çizgilerini çizin. Çizgileri silmeniz mümkün olmayacağı için, bunları dikkatle tek bir seferde yapmanızda yarar olacaktır.
  • Kalemleri kullanırken mümkün olduğu kadar renkleri birbiri üstüne boyamamaya özen göstermeniz gerekiyor. Bu nedenle, sağ ve sol göz çizgilerini çizdikten sonra kahverengi ya da mavi kalemle göz bebeğini, siyah boyayacağınız orta kısmı boş kalacak şekilde, kalın bir çizgi olarak çizin. Göz bebeğinin boş kalan orta kısmını siyah kalemle boyayın.
  • Kırmızı renkle dudakların kenarlarını çizdikten sonra ortasını boyayın. Dilerseniz mavi renkle göz kapaklarının üst kısmına bir çizgi geçebilirsiniz.
  • Fincanın yanlarını ve arkasına, değişik çizgilerle saç çizip boyayabilirsiniz.
  • Fincanın tabağını ters çevirin. Dilediğiniz renkleri kullanarak, örneğin geometrik çizgilerle çizin ve boyayayın. Boyama işlemi tamamlandıktan sonra 1600C’de 10-15 dakika fırınlayın. Soğuduktan sonra fincanın dibine cam yapıştırıcısı sürerek tabağın üzerine yerleştirin. Yapıştırıcı iyice kuruduktan sonra dilediğiniz şekilde süsleyin. Fincanınızın içine çiçeğinizi yerleştirin.
  • Örneklerimizdeki fincanlardan birinin sapı kırıktı ve tabaksızdı. Sapını yapıştırdıktan sonra aşağıda gösterildiği gibi boyayarak değerlendirmek istedik. Siz de elinizdeki fincanların şekline görmini kaktüs saksısı olarak değerlendirdik. Siz de elinizdeki fincanların şekline göre değişik dekoratif objeler, saksı ve kaplar boyayabilirsiniz.


 Nereden Bulurum

Projemizde PonART Porselen Boya kalemlerini kullandık. Bu porselen boya kalemleri tek tek değişik renklerde satılmaktadır. Su bazlıdır  Fırınlandıktan sonra yıkanabilir. Bunları porselen, cam benzeri malzemeler üzerinde kolaylıkla kullanabilirsiniz.

Porcelen boyalarını ve kalemlerini www.kagitvs.com.tr sanal mağazamızdan temin edebilirsiniz.

Kağıttan Fiyonk yapımı – Kolay paket süsleme

Kağıttan 3 farklı kolay fiyonk yapımı - Hediye paketi süsleme fikirleri

Kozalaktan Mini Yılbaşı Ağacı Yapımı

Kozalaktan Mini Yılbaşı Ağacı Yapımı - Kolay ve hızlı yeni yıl dekorasyon fikirleri .

Kalıp Yapımı ve Alçı ile Deniz Kabukları Yapımı

Kalıp çıkarma ve alçı ile dekoratif deniz kabukları yapımı

Keçe Pano

Mini Keçe Ağaçlar