Fotoğraf Albümü

Gerekli Malzemeler

  • Renkli fon kartonları
  • Kalın fon kartonu (300-350 gr.)
  • Asetat
  • Renkli boya kalemleri (keçeli kalemler, kuru boya ve sulu boya)
  • Yapıştırıcı
  • Makas
  • Boyanabilir desenler – Projemizde kullanılan desenleri aşağıdaki Proje Desenleri butonuna tıklayarak kaydedebilir ve/veya bilgisayarınızdan çıkış alabilirsiniz.

Nasıl Yapacağım ?

  1. Öncelikle albümünüzün hangi boyutlarda ve kaç sayfadan oluşacağına karar verin. Biz albümümüzü, 9 x 13 cm boyutlarında bir fotoğrafın rahatlıkla sığabileceği 21 x 14.5 cm boyunda hazırladık. Dilerseniz siz daha büyük ya da küçük çalışmalar da yapabilirsiniz. Albümün ön ve arka kapakları için 300 gr ağırlığında kalın fon kartonu kullandık.
  2. Albümün yaprakları için gerekli boyutta ve sayıda karton kestikten sonra Proje Desenlerinde bulunan şekillerden ya da kullanmak istediğiniz desenlerden, resim kağıdı üzerine çıkış alın. Bu desenleri kapağın süslenmesinde ve isterseniz iç sayfalarda kullanabilirsiniz. Biz kendi örneğimizi hazırlarken şablondaki desenlerden yararlandık. Bu motifleri boyamak için kuruboya, keçeli kalemler ve hem kuru hem suluboya olabilen kalemler kullandık.
  3. Balıkların üzerindeki küçük alanları ince uçlu, daha büyüklerini kalın keçeli kalemlerle boyayabilirsiniz. Boyarken kenarlardan dışarıya taşabilirsiniz, önemli değil. Çünkü boyama işlemi sonunda desenler kenarlardan kesilecek. Önemli olan iç kısımların muntazam boyanması.
  4. Boyama işlemi bittikten sonra desenleri kenarlarından keserek 3 parçaya ayırın. Uygun renkte fon kartonları üzerine yapıştırın. Bunları da etraflarında 3-4 mm boşluk bırakarak kestikten sonra albümün kapağı olarak hazırladığınız 300 gr. kalın fon kartonu üzerine yapıştırın.
  5. Kapağı hazırladıktan sonra araya kaç iç sayfa kestiyseniz, yerleştirin. En arkaya yine 300 gr.kalın fon kartonu koyun. Biz örneğimizde arka kapağı süslemedik. İsterseniz siz süsleyebilirsiniz. Ayrıca, iç sayfalar için de bir farklılık yaratabilirsiniz. Fotokopi merkezlerinde ya da kırtasiye mağazalarından temin edebileceğiniz asetatları da yine album sayfalarının boyutlarında kesebilirsiniz. Yine şablon sayfasında bulacağınız çiçek desenlerini asetatın altına koyarak, tersinden boyayabilir ve bunları sayfaların arasına yerleştirebilirsiniz.
  6. Sayfalar hazırlandıktan sonra bunları bir fotokopi merkezine götürerek spiral yaptırın. Alternatif olarak dosya delgeci ile delip kenarlarından kurdele ile bağlayarak da bir defter haline getirebilirsiniz.

Öğretmen Notları

Bu projeyi çocuklarınız ile yaparken eğitici bilgiler de vererek faaliyetinize eğlenirken öğreten değerler katabilirsiniz. İşte size birkaç örnek;

  • Aile Albümü Yapın ! Bu projemizi bir aile albümü oluşturmak için kullanabilir ve akrabalık ilişkilerini, hala, kuzen, dayı, amca vb. kimdir öğretmek için kullanabilirsiniz.
  • Hikaye Defteri Olarak kullanın ! Ayrıca dilerseniz bu albüme ilgili fotografları kesip yapıştırarak bir hikaye albümü olarak kullanabilir ya da çocuğunuza hikaye anlatırken resim çizdirip albüme yapıştırarak bir hikaye defteri olarak da hazırlayabilirsiniz.
  • Resimlerini kendi albümünde saklayın ! Bu albümü çocuğunuzun resimlerini saklayacağı bir albüm olarak kullanabilirsiniz.
  • Kolaj Yapın ! Ayrıca proje desenlerini kesip farklı çalışmalarda kullanarak kolaj boyama çalışmaları yapabilirsiniz.
  • Kelime Albümü Yapın ! Bu albüme değişik objelerin, hayvanların vb. fotograflarını kesip yapıştırın, yanlarına Türkçe / yabancı dil isimlerini yazın.
Proje Hakkında
Yaş Grubu7 yaş ve üzeri
Zorluk DerecesiOrta
Süre60 dk.

Alışveriş Zamanı ! 

Sanal Hobi Mağazamızdan projelerinizde kullanabileceğiniz birçok malzemeyi alabilirsiniz. Desenli kağıt ve kartonlar, şekilli kesen delgeçler ve makaslar, oyun hamurları, modelleme hamurları ve setleri, polimer kil ve kil aletleri, strafor top, yumurta, simit ve koniler, pompomlar, tüylü teller, şablonlar, sprey boyalar, tekstil boyaları, boya kalemleri ve akrilik boyalar ve daha birçok hobi ürününü almak için hemen sitemizi ziyaret edin… www.kagitvs.com.tr 


Kağıt vs. Arşivinizde eksik mi var ? Proje ve hobi dergimizin yayınlanmış tüm sayılarını sanal mağazamızdan temin edebilirsiniz. Üstelik ilk 32 sayımız şimdi % 50 indirimde ! Dergilerimizde sizden ek kargo ücreti alınmaz, sadece dergi ücretini ödersiniz. Tıklayın, derginiz evinize gelsin !

Bu Projeler de Hoşunuza Gidebilir ?