Masa Üstü Kalemlik

Gerekli Malzemeler


  • Kağıt havlu ve tuvalet kağıdı ruloları,
  • Orta boylarda karton kutu ve mukavva (düz tabaka)
  • Hobi tutkalı
  • Renkli desenli kağıtlar, kap kağıtları vb.
  • Kalem, cetvel
  • Falçata, makas
  • Çift taraflı bant ve yapıştırıcı
  • Renkli Akrilik boyalar, su  ve fırça

Nasıl Yapacağım ?

  1. Öncelikle kutunun boyutuna, kaplayacağınız renk ve desene karar verin ve buna uygun kutu ve kağıt bulun. Biz örneğimizde bir telefon kutusunu kullandık. Boş deterjan kutuları ya da amacınıza uygun boyutta herhangi bir dikdörtgen kutu da bu proje için uygun olacaktır. Kutunun üzerini ise kagitvs.com adresinde bulabileceğiniz renkli elişi kağıtları ile kapladık. Siz de zevkinize göre farklı renk ve desenlerde elişi kağıtları, renkli dergi sayfaları, kullanılmış paket kağıtları, pelür kağıtları vb. kullanarak kutunuzu kaplayabilirsiniz. Hazırlayacağınız kutunun her iki yüzünü de enine ve boyuna ortasından kurşun kalemle işaretleyin. Resimde görüldüğü şekilde kutuyu falçata ile kesin. Kutuyu kaplayacağınız kağıtları makas ya da eliniz ile şeritler halinde kesin.
  2. Fırça yardımı ile öncelikle kutu üzerine tutkal sürün, hazırladığınız kağıt şeritlerinden bir tanesini tutkal sürdüğünüz yere yapıştırın ve elinizle iyice bastırarak yapışmasını sağlayın. Fırça ile üzerine tekrar bir kat tutkal sürün ve bu şekilde bütün kutuyu kaplayın. Tutkalı çok fazla kullanırsanız kutu ve kağıtlar yumuşayacak ve yapıştırdığınız alanın şekli bozulacaktır. Bu durumda kutuyu kurumaya bırakın ve daha sonra üzerini bu defa daha az tutkal kullanarak tekrar kaplayın. Kutu kuruduktan sonra içini arzu ederseniz boyayabilirsiniz, arzu ederseniz örneğimizde olduğu gibi düz renkli bir kağıt ile kaplayabilirsiniz.
  3. Kağıt havlu rulosunu biri daha uzun, diğeri daha kısa olacak iki parçaya bölün. Tuvalet kağıdı rulosunun 1 tanesini de uzunlamasına ortadan ikiye bölün. Yarım ve tam tuvalet kağıdı rulosunu, keserek elde ettiğiniz 2 ruloyu ve mini kutuyu dilediğiniz renk boya ile boyayın. Sonradan üzerlerine kağıt yapıştıracağınız için sadece kenarlarını ve iç kısımlarını boyamanız yeterli olacaktır.
  4. Ruloların boyunu ve enini ölçün. Dilediğiniz renk – desen kağıdı eni rulodan yarım santim daha kısa, boyu ise 1cm kadar daha uzun olacak boyutta kesin. Kağıdın yapışacak tarafına çift taraflı bant yapıştırarak (her iki ucuna da yapıştırın) ruloya dikkatlice dolayın. Bu şekilde diğer ruloları da kaplayın. Mini karton kutunun kapağını ve kenar kapakçıklarını kesin ve bu kutuyu da yine desenli kağıt ile kaplayın.
  5. Mukavvayı yaklaşık 25 x 15 cm boyutlarında kesin ve yine dilediğiniz desen ya da renk bir kağıt ile çift taraflı bant kullanarak kaplayın. Mukavva yerine büyük bir karton kutunun kapağını da keserek zemin olarak kullanabilirsiniz.
  6. Kapladığınız mukavva ve diğer tüm parçaları sprey vernik ile kaplayın. Bu kağıtların yıpranmasını önleyecek ve daha sağlamlaştıracaktır. Sprey vernik kuruduktan sonra zemin olarak hazırladığınız mukavvanın üzerine tutkal ile hazırladığınız tüm malzemeleri yapıştırın.

Öğretmen Notları

Bu projeyi çocuklarınız ile yaparken eğitici bilgiler de vererek faaliyetinize eğlenirken öğreten değerler katabilirsiniz. İşte size birkaç örnek;

green-recycling-iconBu bir geri-dönüşüm projesidir. Geri dönüşümün ne demek olduğunu ve önemini çocuklarınıza anlatabilirsiniz. Neler tekrar kullanılabilir, bize ve çevreye faydası nedir açıklayarak çocuğunuza erken yaşta geri dönüşümü tanıtabilirsiniz.

g720Bu projeyi yaparken geometrik cisimler kullanıyoruz. Silindir, dörtgen, dörtgenler prizması, kare prizma, küp vb. kullandığınız tüm malzemelerin ne olduğunu projeyi yaparken çocuğunuza tanıtın, geometrik şekiller ve cisimler arasındaki farkı gösterin. Prizma ve küp gibi geometrik cisimlerin ayrıtı vardır. Kare, dikdörtgen, üçgen gibi geometrik şekillerin kenarı vardır. Bunu uygulamalı olarak gösterin.

Proje Hakkında
Yaş Grubu6 yaş ve üzeri
Zorluk DerecesiOrta
Süre45-60 dk.

Alışveriş Zamanı ! 


desen1096Desenli Kağıtlar

Bu projede kullanılan desenli kağıtlardan almak ister misiniz ? Kağıt vs.’ye özel desenli kağıtları sanal mağazamızı hemen ziyaret ederek sipariş verebilirsiniz. Tıkla, Al


hobitutkaliHobi Tutkalı

Bu projede ve diğer tüm projelerinizde kullanabileceğiniz Hobi Tutkalını da almak isterseniz sanal mağazamızdan  alabilirsiniz. Tıkla, Al

Bu Projeler de Hoşunuza Gidebilir ?