Kartondan

Vizor Şapka Yapımı

Gerekli Malzemeler

  • Beyaz karton,
  • Renkli boyalar
  • Fırça, makas
  • Hobi tutkalı
  • Kurdele
  • Sprey vernik (isteğe bağlı)
  • Visor Şapka Şablonu

Yapınca Paylaş!

Network sayfamıza ücretsiz üye ol, hemen yaptıklarını paylaş! https://kagitvs.com/network/

Fotograf gönder
Bu projeyi yaptıysanız, fotoğrafını çekin, info@kagitvs.com e-posta adresimize göndererek bizimle paylaşın.

Nasıl Yapacağım?

Öncelikle şablon sayfasında yer alan şapka şablonunu kalın bir beyaz karton üzerine fotokopi çektirin, kenarlarından kesin. Ortada yer alan kesik çizgiler kıvrım yerlerini gösterir, buralardan kesmeyin.

Kıvrım yerleri üzerinden kahvaltı bıçağının ters tarafı ile hafifce bastırarak geçin. Üstte yer alan düz çizgi şeklindeki kıvrımı yukarı doğru katlayarak üzerinden bastırın ve iyice iz yapmasını sağlayın.

Hafif eğimli olan kıvrım kısmını da elinizle yavaşca kıvrım yerinden aşağıya doğru kıvırın ve iz yapın. Kıvrım izlerini yaptıktan sonra şapkayı tekrar açın.

Şapkanızı dilediğiniz renklerde boyayabilir ve süsleyebilirsiniz. Dilerseniz alt ve üst kısımları farklı renklerde boyayabilir, üzerine değişik resim ve şekiller yapıştırabilirsiniz.

Biz bir örneğimizde sünger baskılar ile çiçek süslemesi yaptık. Bir diğer örneğimizde kurbağa gözleri yapıştırarak kurbağa şapkası hazırladık, farklı bir örnekte yunus resmi ile süsleyerek deniz altı şapkası yaptık.

Boyama ve süsleme aşaması bitince şapkayı kurumaya bırakın. Tamamen kuruduktan sonra şapkayı hafifce kıvırarak yapıştırma yerinden yapıştırıp şapka şekline getirin.

Yapıştırıcı tam kuruyana kadar eliniz ile destekleyin.

Şapkanıza resim yapıştırarak süslemek isterseniz örneklerimizde kullandığımız kurbağa gözleri, yunus ve diğer şekilleri kullanabilir ya da dergi ve magazin sayfalarında yer alan resimleri renkli fotokopi ile çoğaltarak da kullanabilirsiniz.

Öncelikle resmi kenarlarından kesin. Hobi tutkalını çok az su landırın ve yapıştıracağınız yere fırça ile tutkalı sürün, resmi tutkalın üzerine yapıştırın ve üzerinden tekrar tutkal ile geçin. Tutkalın rengi önce beyaz gibi görünecektir ancak kuruyunca tamamen şefaflaşacaktır.

Şapkanıza yapacağınız tüm süslemeler bittikten sonra renklerin ve boyanın daha kalıcı olması için sprey vernik sıkın ve kurumaya bırakın. (Dilerseniz bu aşamayı atlayabilirsiniz. Sprey vernik şapkanın biraz daha dayanıklı olmasını sağlayacaktır.)

Vernik kuruduktan sonra kenarlarına delik delin ve dilediğiniz renk ve desende kurdele geçirin, boyunu başınıza göre ayarlayın ve bağlayın. Dilerseniz bağlamak yerine kurdelenin iki ucuna cırt cırt takarak da kullanabilirsiniz.

İyi eğlenceler !

Bu etkinlik hakkında yorumlarınızı merak ediyoruz.