Kağıt vs. HobiTV Canlı AtölyeleriAdeland Renkler Dünyası

Kağıt vs. paylaştı: 25 Ekim 2016 Salı

3 Boyutlu Hikaye Anlatım Resimleri

Adeland Renkler Dünyası, HobiTV, Facebook Canlı Atölye Kaydıdır.

  • Adeland Renkli Fon Kartonları
  • Adeland Guaj Boyalar
  • Adeland Keçeli kalemler
  • Adeland kuruboyalar
  • Adeland Yapıştırıcı
  • Kurşun kalem, cetvel
  • Falçata, kahvaltı bıçağı
  • Kalın beyaz karton
  • Kalın mukavva
  • Hamur yapıştırıcı
  1. 2 adet aynı boyda kalın mukavva parçası kesin. Boyutu resminize göre ayarlayabilirsiniz. Biz örneğimizde 25×35 cm kullandık.
  2. Dilediğiniz renkte fon kartonları ile mukavvaların her iki yüzünü de kaplayın.
  3. Farklı renkte bir fon kartonu alın ve ortadan ikiye kıvırın. Bir tarafına tam ortadan, kenardan 2 cm pay bırakarak 4 cm yukarıdan, 4 cm aşağıdan 3-4 cm’lik bir dörtgen çizin. Dörtgenin kalınlığı çok önemli değil, çünkü bu parçaya dağ şekillerini yapıştıracağız ve görünmeyecek. Ancak yapıştırma için yeterli büyüklükte olması ve yapıştıracağınız şekle orantılı olması yeterli.
  4. Diğer tarafına da yine tam ortadan ve kenarda 2 cm’lik pay bırakarak bu defa yukarı doğru 8 cm , aşağı doğru 8 cm uzanacak şekilde daha kalın bir dörtgen çizin. Bu dörtgen büyük dağı ayakta tutacağı için dağın boyuna orantılı olarak 6-7 cm kalınlığında olabilir.
  5. Çizdiğiniz dörtgenlerin alt ve üst kenarlarından falçata ile kesin. Yan kenarlarının ise kahvaltı bıçağının arkası ile üzerinden geçerek katlama izi yapın. Şekilleri dışa doğru merdiven gibi çıkacak şekilde katlayın.
  6. Kağıdın arka yüzüne, merdiven şekilleri dışında kalan yerlere yapıştırıcı sürerek iki mukavvayı ortalayıp birleştirecek şekilde yapıştırın. Bu şekilde açılıp kapanır bir kitap oluşturmuş olduk.
  7. Şablonda verilen ( ya da kendi çizeceğiniz ) dinazor şekillerinden kalın beyaz karton üzerine çıkış alın. Kenarlarından kesin. Dilediğiniz renkte kuruboya ya da keçeli kalemler ile boyayın.
  8. Beyaz karton üzerine biri büyük, diğer küçük 2 adet dağ çizin. Dağ boyutlarının resminize uyumlu olmasına dikkat edin, gerekiyorsa ölçün. Guaj boyalar ile dağları boyayın. Kuruduktan sonra kenarlarından kesin ve büyük dağı büyük merdivene, küçük dağı da küçük merdivene yapıştırın.
  9. Beyaz kartondan bir dikdörtgen parça kesin, 3’e katlayın. Her bir ucuna hamur yapıştırıcı koyun. Bir ucunu dinazora, diğer ucunu ise dağa yapıştırın. Dinazorun  ayaklarının ucundan hafifçe kıvırarak hamur yapıştırıcı ile zemine sabitleyin.
  10. Uçan dinazoru gökyüzüne hamur yapıştırıcı ile yapıştırın. Hamuru yapıştırıcıyı ne kadar kalın kullanırsanız dinazor o kadar önde duracak ve 3 boyutlu bir görünüm alacaktır.
  11. Sarı renkli fon kartonundan bir yuvarlak çizin. Ağız, burun ve göz çizip gökyüzüne hamur yapıştırıcı ile yapıştırın.
  12. Krapon kağıdından şeritler kesin ve güneşin etrafına yapıştırın.
  13. Dinazorları ve güneşi yapıştırırken hamur yapıştırıcı kullandığımız için dilediğiniz zaman şekilleri çıkartıp değiştirebilir ve aynı 3 boyutlu fonu farklı şekiller ile kullanabilirsiniz.

Bu projeyi çocuklarınız ile yaparken eğitici bilgiler de vererek faaliyetinize eğlenirken öğreten değerler katabilirsiniz.

İşte size birkaç örnek;

Görsel Sanatlar

Bu örneğimizden yola çıkarak birçok farklı 3 boyutlu resim çalışması hazırlayabilirsiniz. Aynı zamanda bu çalışmayı bir maket projesi olarak da kullanabilirsiniz.

Fen-Bilim

Bu projemizi eski çağlar, soyu tükenmiş canlılar, dinazorlar vb. hakkında bilgi verirken kullanabilir, çocuklara 3 boyutlu çalışmalar yaptırıp bu çalışmalar üzerinden dersi / konuyu anlattırabilirsiniz.

Sosyal Gelişim

Bu projemizi hikaye / masal anlatımlarınızda kullanabilir, anlatacağınız masal / hikayenin karakter ve ortamını bu yöntem ile hazırlayarak anlatımları renklendirebilirsiniz.

Bu projede kullanılan ve farklı projelerinizde kullanabileceğiniz yeni ve değişik hobi malzemelerini sanal mağazamız, www.kagitvs.com.tr  adresinden satın alabilirsiniz.

Proje Fotoğrafları

Bu Projeler de Hoşunuza Gidebilir ?