Kağıt vs. HobiTV Canlı AtölyeleriAdeland Renkler Dünyası

Kağıt vs. paylaştı: 13 Eylül 2016 Salı

Bay Yaprak, 3D Yaprak Resmi

Adeland Renkler Dünyası, HobiTV, Facebook Canlı Atölye Kaydıdır.

  • Adeland Pastel Boyalar
  • Adeland Suluboyalar
  • Adeland Yapıştırıcı
  • Adeland Makas
  • Adeland Resim Defteri
  • Adeland Renkli Fon Kartonu
  • Oynar gözler
  • Cetvel
  • Çerçeve ( isteğe bağlı )
  1. Öncelikle beyaz resim kağıtlarını aynı boyda kare şekillerinde kesin. 1 yaprak için toplam 15 adet kare kağıda ihtiyacınız olacak.
  2. Kağıtları dilediğiniz renklerde pastel boyalar ile boyayın. Biz sonbahar yaprağını anımsatması için sarı, turuncu, kahverengi ve çok az yeşil renklerini karıştırarak boyadık.
  3. Kağıtların her iki tarafını da boyadıktan sonra üzerlerinden suluboya ile geçin. Yine sonbahar yaprağını anımsatması için koyu sarı renkte suluboya kullandık ancak siz dilediğiniz renkleri kullanabilirsiniz.
  4. Kağıtlar kuruduktan sonra bir tane kare kağıdı önünüze alın. Ortadan üçgen oluşturacak şekilde katlayın ve açın.
  5. Bir uçtan tam ortada oluşan çizgiye kadar katlayın, diğer taraftan da aynı şekilde katlayın.
  6. Alt kısımdan her iki kenardan içe doğru ortada birleşecek şekilde katlayın. Bu şekilde yaprağımızın bir yaprağını oluşturmuş olduk. Diğer 13 kağıdı da bu şekilde katlayın.
  7. Yaprakları 3lü gruplar halinde ayırın ve kenarlarından birbirine yapıştırın. 3’lü grupları da renkli fon kartonu üzerine yaprak şekli oluşturacak şekilde yapıştırın.
  8. Katlanmamış olan 1 parça kareyi çubuk şeklinde katlayın ve ucuna sap olarak yapıştırın. Tek kalan yaprak şeklini de tam ortaya yüz olacak şekilde yapıştırın.
  9. Oynar gözleri yerine yapıştırın, ağzı ve burnu çizin.
  10. Dilediğiniz bir çerçeveye yerleştirin.

Bu projeyi çocuklarınız ile yaparken eğitici bilgiler de vererek faaliyetinize eğlenirken öğreten değerler katabilirsiniz.

İşte size birkaç örnek;

Görsel Sanatlar

Bu projede kullandığımız katlama şekli ile dilediğiniz boyutta ve renkte yapraklar hazırlayabilir, sınıf/oda ya da resim süslemelerinde kullanabilirsiniz.

Fen-Bilim

Bu projemizi yapraklar, ağaçlar, mevsimler konularını işlerken kullanabilirsiniz. Yapraklar sonbaharda neden dökülür? Yaprak ağaçta ne işe yarar, görevi nedir ? Hangi mevsimde yaprak dökülür, hangi mevsimde yeşerir ? vb. gibi sorular ile çocuklarınızı konuları araştırmaya yönlendirebilirsiniz.

Sosyal Gelişim

Bu projemizde hazırladığınız yaprakları çerçeveye yerleştirmek yerine tahta çubuklara yapıştırarak konuşturabilir, kukla olarak kullanabilir, dillendirerek tiyatral aktivitelerde, masal/hikaye anlatımlarında kullanabilirsiniz.

Adeland Pastel Boyalar

original-adeland-pastel-boya-12-renk-l08791-dea original-adeland-pastel-boya-18-renk-cantali-l08792-f65-7c2

Bu projede kullanılan ve farklı projelerinizde kullanabileceğiniz yeni ve değişik hobi malzemelerini sanal mağazamız, www.kagitvs.com.tr  adresinden satın alabilirsiniz.

Proje Fotoğrafları

Bu Projeler de Hoşunuza Gidebilir ?