Çiçek Periler

Gerekli Malzemeler


  • Yapma Çiçekler
  • Tahta boncuklar
  • Çile nakış ipliği
  • Çiçek teli (üstü kaplı)
  • Hobi tutkalı
  • Keçeli kalemler
  • Makas

Nasıl Yapacağım ?

  • Bu projede kullanacağınız çiçekleri seçerken, birbirlerinden ayrıldıklarında, bir bütün olarak yapılmış olmalarına dikkat edin. Bazı çiçeklerin yaprakları ayrı ayrı olup, tomurcuğun ortasında birleştirildiğinden, bölündüğünde tek parça halinde olmayabiliyorlar. Bu nedenle için seçeceğiniz çiçeklerin böyle olmamasına özen gösterin.
  • Çiçek telini aşağı yukarı 23 cm uzunluğunda kesip, ortadan kıvırın. Bu meleğin vücudunu oluşturacak. Üzeri kaplı tel bulamazsanız, çiçek telini krepon kağıdı ile sararak kullanabilirsiniz. Kolları için, yine çiçek telinden, aşağı yukarı 10 cm boyutlarında bir parça daha kesin. Kısa olan teli uzun olan telin, iki ucunun açık olduğu kısma paralel olacak şekilde yerleştirin. Uzun telin açık olan üst uçlarını, aşağı doğru kısa olan telin arasından geçecek şekilde kıvırın ve geriye tekrar yukarı doğru kaldırın. Meleğin ayakta durmasını sağlayacak olan alt kısmı da, aşağı yukarı 3 cm’den kıvırın ve ucunu yuvarlak yapıp yanlara doğru açın.
  • Perinin giysisinin üst kısmını dilerseniz boncuklarla, yapma çiçeklerin tomurcuk kısmıyla ya da iple yapabilirsiniz. Biz örneğimizi iple yaptık. İpleri önce alt kısımdan başlayarak yukarı doğru dolayın, göğüs kısmına geldiğinizde önce bir yöne, daha sonra tam tersi yöne doğru dolayın. Tel tamamen kapandıktan sonra bir kat daha aşağı, başladığınız yere doğru kıvırın ve telin arasına sıkıştırın. En son yaprakları koyduktan sonra ipi alttan bağlayacağız.
  • Seçtiğiniz renk yapma çiçekleri tomurcuklarından ayırın ve küçüklü büyüklü farklı boyut ve renklerde yapraklar seçin. Seçtiğiniz renk yaprağı en küçük olandan başlayarak büyüğe doğru geçirin. Yaprakları geçirdikten sonra, gövdeyi oluşturan iplerin ucunu alttan sıkıca bağlayın. Kaymasını önlemek için düğüm yerine biraz tutkal sürebilirsiniz.
  • Perinin saçlarını değişik şekillerde yapabilirsiniz. Kısa, uzun, örgülü, toplu, açık, sarışın, esmer, kumral… Bu tamamen sizin seçiminize bağlı. Biz şimdi toplu saçı yapacağız.
    Tahta boncuğun üst kısmına tutkal sürün, seçtiğiniz renk boncuğun üzerine dolayın. İstediğiniz yüksekliğe geldiğinde ipi kesin ve ucunu saçların arasına tutkalla yapıştırın. Yine aynı renk ipten, at kuyruğunu oluşturacak uzunlukta kesin. Boncuğun bu sefer içine biraz tutkal sürüp, saçları boncuğun deliğine yerleştirin. Saçları, bir bütün halinde boncuğa yerleştirin ve daha sonra uçlarını kesin.
  • Saçlar iyice kuruduktan sonra, seçtiğiniz renk kurdeleden bir parça kesin ve başıyla at kuyruğunun başladığı kısma dolayarak yapıştırın. Keçeli kalemle göz ve ağız boyayın.
  • Perinin baş kısmı kuruduktan sonra, vücuduna yapıştırabilirsiniz. Biz örneğimizde boncuktan kolye ve bilezikler yaptık. Siz de çeşitli aksesuarlarla perilerinizi süsleyebilirsiniz. Eğer böyle kolye gibi bir aksesuar seçtiyseniz baş kısmını vücuda yapıştırmadan önce takın ve ardından boncuğun alt kısmındaki deliğe biraz tutkal döküp, perinin üzerinde bulunan ucu açık çiçek telinin üzerine oturtun ve kurumasını bekleyin.

Renk renk, farklı modellerde bir çok peri üretebilirsiniz. Her seferinde farklı şeyler keşfedeceğinize eminiz…

Su fışkırtan balina etkinliği, #evdeetkinlik

Su fışkırtan balina etkinliği, kağıttan yapılabilecek kolay yaz etkinlikleri - Balina nasıl çizilir?

Süper Baba, Kağıttan Uçan “Baba” Yapımı – Babalar günü etkinliği

Süper Baba, Kağıttan Uçan "Baba" Yapımı - Babalar günü etkinliği. Evde kolay etkinlik

Kalem Kalemlik, İz Bırakan Öğretmenler

Kalem Kalemlik, İz Bırakan Öğretmenler - Küçülen kalemlerden kalemlik yapımı - İleri dönüşüm etkinliği

Kalem Çerçeve, iz Bırakan Öğretmenler

Kalem çerçeve, Küçülen kalemleri değerlendirelim, İleri dönüşüm etkinliği

Kartondan Viking Gemisi Yapımı – Gemi Maketi Yapımı

Kartondan viking gemisi yapımı. Evde etkinlik - Kendin yap - Kartondan maket yapımı.
Saksı Süsleri, Uğur böceği ve Arı

2 Farklı Saksı Süsü Yapımı, Evde Etkinlik

Balkonunuzu ve saksılarınızı neşelendirecek 2 farklı saksı süsü yapımı. İlki uğur böceği, diğeri arı!

Yaprak Tacı, Sonbahar Etkinlikleri

Kağıttan yaprak tacı yapımı. Sonbahar etkinlikleri.

Maskeli Eğlence

Penguen Kardeşler