Küçük Hanımlar

Bu sevimli küçük hanımları hazırlarken çok eğlenecek, bitirdikten sonra da oynarken çok keyif alacaksınız. Kukla olarak da kullanabileceğiniz küçük hanımlara erkek kardeşler, arkadaşlar yapmak isterseniz örneğimizde kullandığımız saç modelini ve kıyafetlerini değiştirerek yeni bebekler de hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz dikdörtgen kısmı daha büyük tutarak küçük hanımların anne ve babalarını da yapabilirsiniz.


Gerekli Malzemeler

Nasıl Yapacağım ?

  1. Seçtiğiniz renk kartondan aşağı yukarı 8 x 13 cm boyutlarında bir dikdörtgen kesin. Bu kısım bebeklerin gövdesini oluşturacak.
  2. Dikdörtgeni oluşturduktan sonra, bir kenarından 1 cm içeri girerek içe doğru katlayın. Bu kısma yapıştırıcı sürün.
  3. Yapıştırıcı sürdükten sonra, kartonu silindir haline getirin ve kenarından yapıştırın.
  4. Arzu ettiğiniz bir renk keçeden büyükce bir yuvarlak kesin. Kestiğiniz yuvarlağı ikiye katlayın ve ortasına resimdeki gibi bir yuvarlak çizdikten sonra kenarlarından kesin. Bu bebeklerin kıyafetleri olacak.
  5. Kıyafeti vücuda oturtmak için, öncelikle silindir ucuna yapıştırıcı sürün. Daha sonra kestiğiniz keçe parçasının ortasındaki yuvarlaktan silindire geçirin ve yapıştırın. Yapıştırıcının kuruması için biraz bekleyin. Biraz daha süs katmak için, renkli bir kurdeleyle üst kısmından bağlayabilirsiniz.
  6. Silindirin üst kısmındaki boşluğu kapatmak için, renkli keçelerden, silindirin yuvarlağından biraz daha büyük olacak şekilde bir yuvarlak kesin ve bu boşluğa yapıştırın. Dilersiniz kenarlarını dalgalı olarak kesebilirsiniz. Kıyafeti biraz daha süslemek için, keçe parçalarından farklı motifler keserek, üzerine yapıştırabilirsiniz.
  7. Başları oluşturmak için strafor topların üzerini önce ten rengiyle tamamen boyayın. Boya kuruduktan sonra, arzu ettiğiniz bir renkle resimdeki gibi saçlarını boyayın. Keçeli kalemlerle gözlerini ve ağzını çizin. Farklı renkte bir kurdeleden küçük bir parça kesin. Ortasını sıkıca bağlayın ve saçlarının üzerine yapıştırın.
  8. Son olarak da UHU Por kullanarak başı silindir şeklinde yaptığınız vücudun üzerine yapışıtırın. Yapıştırıcının kuruması için biraz bekleyin.

Öğretmen Notları

Bu projeyi çocuklarınız ile yaparken eğitici bilgiler de vererek faaliyetinize eğlenirken öğreten değerler katabilirsiniz. İşte size birkaç örnek;

  • Geometrik Şekil ve Cisimleri Tanıtın ! Projeyi hazırlarken değişik objeler, geometrik şekil ve cisimler kullanıyoruz. Baş için kullandığımız strafor top bir küre, gövdeyi yapmak için dikdörtgen şeklinden silindir oluşturuyoruz. Elbiseyi yaparken bir daire çizip hazırlıyoruz. Küre, silindir, yuvarlak, yarım yuvarlak vb. kullandığınız geometrik şekil ve cisimleri tanıtın, ne olduklarını anlatın. Dilerseniz elbisenin üzerine farklı şekiller kesip yapıştırarak elbisenizi süslerken farklı şekilleri de tanıtabilirsiniz.
  • Tiyatral Oyunlarda Kullanın ! Bebekleri kukla gibi kullanarak dillendirebilir, tiyatral aktivitelerde kullanabilirsiniz.
  • Aile Oluşturun ! Bebeklerinizi çoğaltın, her bir çocuğa farklı bir aile bireyini de yaptırabilirsiniz. Daha büyük bebekler hazırlayarak Anne-Baba, Anneanne, dede vb. yapabilirsiniz.

basic-english-1-my-mouth

Bebekleri karşılıklı konuşturun !

Bebekleri karşılıklı konuşturun, yabancı dilde basit sorular sordurup cevaplar verdirin; “Adın ne?” “Elbisen ne renk ?” ” Bugün Nasılsın” vb. soruları pratik yapmak istediğiniz dilde sordurun ve cevaplandırın.

Proje Hakkında
Yaş Grubu5 yaş ve üzeri
Zorluk DerecesiOrta
Süre30 dk.

Alışveriş Zamanı ! 


Strafor Toplar Kağıt vs. Sanal Hobi Mağazamızda 40mm’den 100 mm’e kadar farklı boylarda strafor topları satın alabilirsiniz. Ayrıca değişik boylarda strafor yumurta, simit ve konileri de yine sanal mağazamızda bulabilirsiniz.

malzemesiparisuStrafor Top Sipariş vermek için sepete tıklayın.


Kağıt vs. Arşivinizde eksik mi var ?

Proje ve hobi dergimizin yayınlanmış tüm sayılarını sanal mağazamızdan temin edebilirsiniz. Üstelik ilk 32 sayımız şimdi % 50 indirimde ! Dergilerimizde sizden ek kargo ücreti alınmaz, sadece dergi ücretini ödersiniz. Tıklayın, derginiz evinize gelsin !

Bu Projeler de Hoşunuza Gidebilir ?

Saksı Süsleri, Uğur böceği ve Arı