Resimli Tombala

Gerekli Malzemeler


  • Renkli Polimer killer
  • Turuncu, sarı renklerde uçurtma ipi ya da sicim
  • Kürdan
  • Hayvan resimleri

Nasıl Yapacağım ?

Bu projemizde sizlere hepimizin bildiği bir oyunun, aile içinde oynayabileceğiniz, oynarken çocuğunuza değişik hayvanları tanıtabileceğiniz bir versiyonunu göstereceğiz.

Oyunun Hazırlanışı

  • Çocuğunuz ile birlikte oyunda kullanmak istediğiniz 20 adet hayvan ismi çıkartın ve bu hayvanların internetten, değişik dergilerden vb. resimlerini bulun. Arzu ederseniz Proje Ekinde verdiğimiz hayvan figürlerini de kullanabilirsiniz. Proje Ekini buraya tıklayarak indirebilir, bilgisayarınıza kaydedebilir/çıkış alabilirsiniz.
  • Bulduğunuz hayvan resimlerini yaklaşık 4 cm civarında olacak şekilde fotokopi yolu ile çoğaltın (oynayacak her bir çocuk için, her hayvan resminden 1’er tane çoğaltın.) ve 4’er cm’lik kareler halinde kesin.
  • Kalın bir kartondan 20 adet 2 x 4 cm boyutlarında dörtgen kesin. Bu kartonlara hayvanların isimlerini tek tek yazın. Tüm hayvan isimleri yazıldıktan sonra hepsini kutu içerisine atın.
  • Şablon sayfamızda verilen oyun kartını fotokopi ile kalın bir kartona oyuncu sayısı kadar çoğaltın. Şablonumuzda verdiğimiz kart 3 satır ve 3 sütundan oluşuyor, ancak siz arzu ederseniz cetvel ve kalem yardımı ile 4 x 4, 5 x 5 lik farklı kartlar da hazırlayabilirsiniz.
  • Çocuklarınıza kartlarını verin ve karelerin altında kalan dikdörtgen kısma 9 tane hayvan ismi seçerek rast gele yazmalarını isteyin. Bu şekilde her oyuncuya kendi oyun kartını hazırlatın. Kartlara yazılan hayvan isimlerinin seçtiğiniz 20 hayvan arasından seçilmiş olması gerektiğini ve aynı kart üzerinde her hayvandan sadece 1 adet olabileceğini hatırlatmayı unutmayın.

Oyunun Oynanışı;

  • Daha önceden hazırlamış olduğunuz kare hayvan resimlerini oyunculara dağıtın (Her oyuncunun kendine özel 20 adet hayvan kartı olmalıdır). Bu hayvan kartlarını oyun kartının yanına dizin.
  • Sıra ile her oyuncu kutudan bir kart çekip çıkan hayvan ismini okusun ve okunan hayvan hangi oyuncu ya da oyuncuların kartında var ise o oyuncular bu hayvan resmini dizdikleri resimler arasından bulup kendi kartlarının üzerine yerleştirsin. Bu şekilde yan yana, alt alta ya da çapraz olacak şekilde 3 hayvan resmini ilk birleştiren oyunu kazanır.
  • Arzu ederseniz 1. sıranın kazanılmasından sonra 2. sıra ve kartın tamamını dolduran oyuncularında kazanılmasına farklı ödüller koyarak oyunu uzatabilirsiniz.

 Oyun kartlarında yer alan sütun ve satırların adedini arttırarak oyunun daha uzun sürmesini sağlayabilir, daha çekişmeli ve eğlenceli bir bingo hazırlayabilirsiniz. Ancak kartları genişlettiğiniz zaman nesne sayısını da arttırmayı unutmayın.

Hayvan resimlerini araçlar, oyuncaklar, değişik aletler vb. değiştirerek farklı bingo oyunları da yaratabilirsiniz. Bu şekilde yazıp oynayarak nesneler çocukların aklında daha rahat kalacak, her oyunda farklı nesneler öğrenebilecek ve aynı zamanda da değişen kartlar oyunu daha zevkli olacaktır.

Bu Projeler de Hoşunuza Gidebilir ?