Kağıt Çiçekler

Gerekli Malzemeler


  • Çift taraflı renkli kağıtlar – projemizde kullandığımız desenli kağıtları sanal mağazamız kagitvs.com.tr ‘den alabilirsiniz.
  • Çiçek teli
  • Krepon kağıdı

Nasıl Yapacağım ?

Bu çiçeklerin yapımında her türlü kağıt kullanılabilir. Renkli fotokopi kağıdı, elişi kağıtları, artık paket kağıtları ve hatta kendinizin boyayarak yapabileceğiniz desenli kağıtlar kullanılabilir. Biz örneklerimizde çift taraflı renkli elişi, renkli pelür ve ince paket kağıdı kullandık.

Çiçeklerin Yapılışı;

  • Öncelikle seçtiğiniz kağıttan bir çiçek için 6 x 6 ya da 8 x 8 cm boyutlarında  8 adet kare kesin. Dilerseniz daha büyük de kesebilirsiniz. Ne kadar    büyük yaparsanız çiçeğiniz o kadar büyük olcakatır.
  • Karelerden birini önünüze alarak önce ortadan ikiye katlayın. Kağıdın açık tarafı sola, kapalı tarafı sağa gelecek şekilde yerleştirin. Üst köşenin yalnızca tek katını resimde görüldüğü şekilde sol ucu kaldırarak sağ kenara doğru katlayın, iz yapın ve açın.
  • Tekrar aynı köşeyi biraz önce katlayarak yaptığınız ize kadar katlayıp  iz yapın. Bu katlamayı açmadan ilk yapılan iz üzerinden tekrar katlayın. Bu şekilde elinizde yalnızca üst tarafı iki kez katlanmış bir dörtgen oluşacaktır.
  • Bu dörtgeni katlanmış kısım alt tarafta olacak şekilde ters çevirin, katlamaları bu tarafta da yapın. Bu katlamayı yapmamızın nedeni kağıtları birleştirdikten sonra ön ve arka yüzlerin aynı şekilde görünmesini sağlamaktır. Bu şekilde 7 kareyi daha katlayın. Sonuçta elinizde 8 katlama olacaktır.
  • Katladığınız bu 8 parçayı birleştirmek için resimde görüldüğü gibi bir dörtgeni diğerinin içine geçirip dip taraftan hafifce yapıştırın. Diğer parçaları da ekledikten sonra en sonuncusunu ilk parçanın altına doğru iterek tamamlayın. Bu şekilde çiçekler tamamlanmış olacaktır.

Çiçek Sapları;

  1. Çiçeklerin yapımında kullandığınız renkten 6 x 6 cm boyutlarında bir kare keserek bunu dörde katladıktan sonra, ucu şekilli makas kullanarak   1.5 – 2 cm çapında yuvarlaklar kesin.
  2. Çiçek telinden 20 cm uzunluğunda bir parça kesin. İkiye katladıktan sonra birbirine dolayarak kalınlaştırın.
  3. Sonra ilmek gibi görünen kısmı  alta doğru kıvırarak alt ucundan, biraz önce kestiğiniz yuvarlaklardan birkaç tanesini elinize alarak ortasına batırın, sonuna kadar iterek kağıtları telin katladığınız ucuna getirin. Bunu da çiçeğin ortasına batırarak teli alta çekin. En alta birkaç yuvarlak daha geçirerek gerekirse yapıştırın.
  4. Renkli kağıttan  1 x15 cm boyutlarında bir şerit keserek kısa kenardan bunu dolayarak bir silindir oluşturun ve tele  geçirerek dibe kadar itin ve yapıştırın.
  5. Tutkal kuruduktan sonra renkli krepon kağıdından aşağı yukarı 1 cm kalınlığında uzun bir şerit keserek ucunu kıvırdığınız telin üst tarafından başlayarak aşağıya doğru sarmaya başlayın. Yine krepon kağıdından yaprak şeklinde keseceğiniz parçaları da  ekleyerek teli alt uca kadar krepon kağıdıyla sararak ucunu açılmaması için yapıştırın. Ekleyeceğiniz yaprak sayısı 2 ya da 3 olabilir. Hatta tek yaprak bile olabilir. Ya da hiç yaprak yapıştırmadan da çiçeklerinizi kullanabilirsiniz.
  6. Hazırladığınız çiçekleri bir saksıya ya da bir vazoya yerleştirin.

Bu Projeler de Hoşunuza Gidebilir ?