Sevimli Tavşan

Gerekli Malzemeler


  • Renkli Polimer killer
  • Turuncu, sarı renklerde uçurtma ipi ya da sicim
  • Kürdan

Nasıl Yapacağım ?

  • Tavşanın önce gövdesini yapalım. Bunun için beyaz kilden aşağı yukarı 3 cm çapında yuvarlak oluşturacak büyüklükte bir parça keserek yumuşatın, yuvarlatıp top şekline getirin. Sonra bunu, resimde de görüleceği gibi, ince ucu küt koni şekline getirin. Geniş olan alt kısmını düz bir zemin üzerine hafifce bastırarak gövdenin ayakta durmasını sağlayacak bir düzlük oluşturun.
  • Hayvanların bacaklarını ipten yapacağımız için sonunda bunları gövdeye ekleyebilmek için, bir kürdanın ucuyla, ip girebilecek büyüklükte iki delik açın. Kürdanı 1 cm içeriye girecek şekilde itin, çevirerek biraz genişletin. Aksi halde ipi yapıştırmakta zorluk çekebilirsiniz. Delikleri deldikten ve gövdenin dik durduğunu bir kez daha kontrol ettikten sonra bir kenara koyun.
  • Ayaklar için yine beyaz kilden 0.8 cm çapında bir yuvarlak oluşturacak kadar keserek yumuşatın, top haline getirdikten sonra resimde görüldüğü gibi bir damla yapın. Kürdanın ucuyla kile bastırarak ayak parmaklarını şekillendirdikten sonra bir kenara koyun.
  • Kollar için yine 0.8 cm çapında bir yuvarlak oluşturduktan sonra bunu aşağı yukarı 3 cm uzunluğunda bir damla şekline getirin. Kalın uç kısmını bastırarak el şekline getirdikten sonra yine kürdanı hafifce kile bastırarak parmakları şekillendirin. Sonra resimde görülen şekle gelecek şekilde ince uç kısmı yuvarlatın.
  • Baş için 2 cm çapında bir yuvarlak oluşturduktan sonra 2 adet 0.6 cm çapında yuvarlak yapın. Yuvarlakları hafifce bastırarak tablet şekline getirerek resimde görüldüğü şekilde başa bastırarak yapıştırın. Burun için kırmızı kilden küçük bir parça alın, yumuşattıktan sonra yuvarlayın ve resimdeki buruna benzer bir şekilde üçgen yaparak  iki yuvarlağın arasına hafifce bastırarak yapıştırın.
  • Kürdanın ucunu kullanarak yanakların üzerine küçük küçük delikler delin.
  • Siyah kilden minik parçalar koparın, yuvarlatın, burnun üzerine göz olarak yapıştırın. Beyaz kilden 0.8 cm çapında yuvarlak oluşturacak iki parça kesin, yumuşattıktan sonra sert bir zemin üzerinde elinizle yuvarlayarak 3 cm uzunluğuna getirin. Uç kısmını hafifce elinizle bastırarak düzelttikten sonra başın üst kısmına hafifce bastırarak yapıştırın.
  • Gövde ile başı birleştirebilmek için bir kürdanı ortadan kırın, bir ucunu gövdeye sapladıktan sonra başı üzerine yerleştirin. Kolları yanlara yapıştırın.
  • Havuç için turuncu kilden çapı 1 cm bir yuvarlak oluşturun, resimde görüleceği gibi bir ucu ince bir çubuk ile şekillendirin. Üzerine kürdanın ucuyla enine izler yaparak kalın uca ufak birkaç yeşil parça kili yaprak şekline getirerek yapıştırın.
  • Yapmak istediğiniz tüm hayvancıkları bitirdikten sonra bunları fırın tepsisine yerleştirin. 1 saat kadar 120 0C ısıda pişirin, soğutun.. Süre sonunda sertleşmemişse biraz daha pişirebilirsiniz. Ancak kesinlikle ısı derecesini yükseltmeyin. (Kullanacağınız polimer kil markasına göre ısı dereceleri az da olsa değişebileceği için pişirmeden önce paketin üzerini kontrol edin).
  •  Parçalar piştikten sonra soğumasını bekleyin.

Ayakların Yapılışı

Ayakları daima killer piştikten sonra, en son işlem olarak yapın. Kesinlikle fırına koymayın.

  • Uçurtma ipi ya da benzeri bir ipten 8 cm uzunluğunda iki parça kesin. Ayağın deliğinden ipi geçirerek alt kısma düğüm atın, iyice sıkıştırdıktan sonra ucunda fazlalık kalmışsa bunu kesin. Ayak parçasını düğümün üzerine doğru ittikten sonra 2 ya da 2.5 cm’den bir düğüm daha atın.
  • İki parçayı da bu şekilde hazırladıktan sonra uç kısımlarını tutkala batırarak, daha önce gövde üzerinde  hazırlamış olduğunuz deliklere yerleştirin. Bir süre kuruması için bekleyin.

Öğretmen Notları

Bu projeyi çocuklarınız ile yaparken eğitici bilgiler de vererek faaliyetinize eğlenirken öğreten değerler katabilirsiniz. İşte size birkaç örnek;

Bu projemizi orman hayvanları, orman, tavşan vb. hakkında bilgi verirken kullanabilirsiniz.

Proje Hakkında

Yaş Grubu: 6 Yaş ve üzeri

Zorluk Derecesi: Orta

Süre: 30 dk.

Projedenizi Kategorileri

Bu Projeler de Hoşunuza Gidebilir ?