T-shirt Boyama

Gerekli Malzemeler

  • Her çocuk için 1 adet pamuklu t-shirt
  • Karton
  • Patates
  • Kumaş boyası ve kumaş boya kalemleri
  • Kağıt tabaklar ve fırça

Bu aktiviteyi 23 Nisan Çocuk Bayramı için bir grup çalışması olarak hazırladık. Dostluk ve paylaşımı hep birlikte deneyimledik; 23 Nisan Çocuk Bayramı’nda dostluğumuzu, sevgimizi t-shirtlerimize boyadık.

Siz dilerseniz bunu farklı temalara da uygulayabilir ya da sadece bir grup çalışması ya da bireysel bir ev aktivitesi olarak da uygulayabilirsiniz.

Nasıl Yapacağım ?

Aktivite Öncesi;

Aktiviteden önce t-shirtlerin üzerindeki boş yüz baskılarını hazırlayacağız. Bu hazırlığı da yine çocuğunuz ile birlikte yapabilirsiniz.

  • Patatesleri yıkayın, kurulayın ve ortadan ikiye kesin. Yüzü andıracak bir yuvarlak ya da hafif oval bir şekil elde etmek için bu patatesleri kullanacağız. Bu yüzden seçeceğiniz patateslerin çok büyük ya da çok küçük olmamasına dikkat edin.
  • Kağıt tabaklar içerisinde yüz rengi elde etmek için biraz beyaz ve çok az kırmızı kumaş boyası karıştırın. Boyanın tam ten rengi olması çok önemli değil, hatta farklı renkler de yaratarak değişik yüzler de boyayabilirsiniz. Biraz sarı ilave ederek daha sarı benizli, kırmızı ya da kahverengi ilave ederek daha koyu tenler elde edebileceğiniz gibi mavi, mor, yeşil, pembe gibi yüz renkleri de kullanabilirsiniz. Unutmayın bu sadece bir oyun, bırakın sınırını çocuklarınız koysun.
  • T-shirtleri masa üzerine açık olarak dizin. Ama öncelikle masanızın üzerini gazete kağıdı ya da muşamba bir örtü ile kaplamayı unutmayın.
  • Kartonları t-shirtlerin içine girebilecek büyüklükte kesin ve her t-shirtün içerisine 1 adet karton koyun. Bu boyama sırasında boyanın t-shirtün arka yüzüne geçmesini engelleyecektir.
  • Ortadan kestiğiniz patatesleri hazırladığınız renklere batırıp t-shirtün üzerine bastırın. Her t-shirt’e aktiviteye katılacak her bir çocuk için 1 yüz baskısı çıkartın ve kurumaya bırakın.

 Püf Noktası;

Patatesi boyaya batırdıktan sonra fırça ile üzerinden geçerek boyayı eşit olarak dağıtırsanız daha düzgün bir baskı sonucu elde edebilirsiniz.
Boyalar kuruduktan sonra kullandığınız kumaş boyasının üzerinde yazan talimatı uygulayın (Çoğu kumaş boyalarında ütü ile ısı uygulanır).


Aktivite Zamanı;

  • Aktivite zamanı geldiğinde t-shirtleri çıkartın ve yine masa üzerine dizin. Kartonları yine t-shirtlerin içerisine yerleştirmeyi unutmayın.
  • Her çocuğa t-shirt üzerindeki boş yüzlere kendi resmini ya da arkadaşının resmini boyamasını-çizmesini söyleyin ve gerekirse yardımcı olun. Bu aktivitede bir t-shirtte kendi resmini bitiren çocuk, diğer t-shirt’e geçecek, ve bu döngü t-shirtlerdeki tüm boş yüzler boyanıncaya kadar devam edecek. Tüm yüzler boyandığı zaman t-shirtleri kurumaya bırakın.
  • Ön yüzleri kuruduktan sonra arzu ederseniz arka yüzlerine de çocukların el izlerini çıkarttırabilirsiniz.
  • Boyama tamamlandığı zaman boyaların kurumasını bekleyin. Yine kullandığınız boya kutusu üzerindeki talimatı uygulamayı unutmayın.

 Öneri;

Yaşları daha büyük olan gruplar ile bu aktiviteyi dünya çocukları yüzlerini boyayarak da uygulayabilirsiniz. Çocuklara boş yüzleri Çinli, Afrikalı, Zenci, Arap, Türk, Melez, Japon, Alman vb. gibi ülke çocuklarını andıracak renk ve çizgilerde boyamalarını söyleyebilir, bu şekilde 23 Nisan’da Dünya çocuklarının yer aldığı bir t-shirt hazırlayabilirsiniz.

3 boyutlu kardan adam yapımı – Evde kolay 3 boyutlu boya yapımı

3 boyutlu boya yapımı ve bu boya ile pofuduk kardan adam etkinliği yapımı

Solo Test, Ev Yapımı Oyunlar

Ev yapımı Solitare oyunu. Yazın yapabileceğiniz çok eğlenceli ve eğitici bir oyun.

Resim Yap-Boz

Sevimli Canavarlar

T-Shirt Boyama