Kumaş Çiçekler

Gerekli Malzemeler


  • Üzeri kaplı çiçek teli (leton)
  • Renkli cam boncuklar
  • Hobi tutkalı
  • Artık kumaş parçaları

Çiçekler rengarenk olabilir ama desen desen olur mu diye düşünebilirsiniz. Evet, bizim çiçeklerimiz hem rengarenk, hem de desenli…

Bu güzel çiçeklerin yapımı çok kolay ve zevkli. Bir tane yaptıktan sonra eminiz demet demet hazırlamak isteyeceksiniz. İşin püf noktası üzeri kaplı çiçek teli. Bunu manifatura mağazalarında bulabilirsiniz. Herzaman kullandığımız çiçek telleri renkli ve üzerleri parlaktır. Bunların kumaş ya da kağıt üzerine yapışmaları zor olduğu için mutlaka üzeri bir tür ince iplikle kaplı tel kullanmanız gerekiyor. 1 çiçek için  aşağı yukarı 1.5 metre tel gerekiyor. Yapmak istediğiniz çiçek sayısını 1.5 ile çarparsanız yeterli miktarı bulabilirsiniz.

Nasıl Yapacağım ?

  • Çiçek telinden, 1 çiçek için 5 adet taç yaprağı yapacağımız için 25 cm uzunluğunda 5 parça kesin. Resimde de görüldüğü gibi bir ucunu kıvırarak 13-14 cm ileriye dolayarak sabitleyin. Diğer 4 parçayı da aynı şekilde hazırlayın.
  • Hazırladığınız parçaları, saplarından tutarak yuvarlak kısımlarını hobi tutkalına batırın (hobi tutkalı kullanmamızın nedeni bunun kuruyunca şeffaflaşmasıdır). Telin tutkallı kısımlarını parça kumaşın üzerine koyarak hafifce teli bastırın. 5 teli de bu şekilde kumaşa yapıştırın, kurumasını bekleyin. Kısa sürede kuruyacaktır.
  • Kuruyan kumaşı elinize alın, makasla telin 1/2 mm kenarından kesin. Tellerin hepsinin kenarlarını kestikten sonra iki tanesini elinize alarak bunları sivri kısımlarından 1 cm bırakarak birbirine dolayın.
  • Telden 3 adet 4 cm uzunluğunda parça kesin. Uçlarını tutkala batırarak, kullandığınız kumaşa uygun renkte cam boncukların deliklerine geçirerek kurumasını bekleyin.Kuruduktan sonra bu üç teli birbirine dolayın.
  • Birbirine doladığınız 2 yaprağı elinize alın, boncuklu telleri bunların üzerine yerleştirin. Sonra üçüncü teli alarak hepsinin üstüne yerleştirerek alttaki tellere dolayın. Diğer iki teli de aynı şekilde yerleştirerek sapları birbirine dolayın.
  • Taç yaprakları açarak boncuklar ortada kalacak şekilde yerleştirin. Uçlarını elinizle aşağı doğru kıvırarak biçimlendirin.
  • Kumaşlara uygun olarak ya da istediğiniz renkte krepon kağıtlarından 1 cm genişliğinde şeritler keserek çiçeklerin saplarına dolayarak çiçeği tamamlayın.

Bu şekilde düz ya da desenli kumaş parçaları kullanarak rengarenk, desen desen çiçekler yapabilirsiniz. Düz renkler için kumaş yerine krepon kağıtları da kullanabilirsiniz.

Kağıttan Fiyonk yapımı – Kolay paket süsleme

Kağıttan 3 farklı kolay fiyonk yapımı - Hediye paketi süsleme fikirleri

Kozalaktan Mini Yılbaşı Ağacı Yapımı

Kozalaktan Mini Yılbaşı Ağacı Yapımı - Kolay ve hızlı yeni yıl dekorasyon fikirleri .

Kalıp Yapımı ve Alçı ile Deniz Kabukları Yapımı

Kalıp çıkarma ve alçı ile dekoratif deniz kabukları yapımı

Keçe Pano

Mini Keçe Ağaçlar