Yüz Boyama, Üzgün Palyaço

Nasıl Boyayacağım ?

  1. Bu çalışmada en önemli püf nokta öncelikle düzgün beyaz bir zemin boyayabilmek. Bunun için çocuğunuzun yüzünü makyaj süngeri ile beyaza boyayın. İlk bir iki katta tam beyaz olmayacak, biraz silik bir beyaz olacaktır. Düzgün pürüzsüz bir zemin elde etmek için 3 hatta 4 kat beyaz boya uygulamanız gerekebilir. Bir katı boyadıktan sonra ikinci kata geçmek için diğerinin kurumasını bekleyin. Gereken yerleri fırça ile düzeltin.
  2. Kaşların üzerini kalınca bir fırça ile fotograftaki örneğe benzer şekilde siyah boyayın. Gözün yanından yanaklara kadar siyah çizgiyi arada kıvrımlar vererek uzatın.
  3. Gözlerden birinin altına bir göz yaşı çizin ve içini sarı ya da yeşil yüz boyası ile boyayın. Göz kapaklarını da yine makyaj süngeri kullanarak yeşil boya ile boyayın.
  4. Üzgün palyaçonun mahsun dudakları için dudakları da önce beyaz boya ile kaplayın. Beyaz boya kuruduktan sonra dudakları küçük gösterecek ve üzgün ifadeyi verecek şekilde kenarlarını beyaz bırakarak sadece orta kısımlarını fotoğrafta görebileceğiniz gibi kırmızı ya da koyu pembe renge boyayın. Son olarak da yanaklara kırmızı allık sürebilirsiniz.

Püf Noktası;

Düzgün bir zemin boyayabilmek için öncelikle makyaj süngerini ıslatın ve eliniz ile iyice sıkın. Süngeri boya üzerinde yuvarlaklar çizerek dolaştırın ve yüzü her tarafına eşit boya gelecek şekilde boyayın. Boyayı süngeri üst üste aynı yere uygularsanız düzgün sonuç alamazsınız.

Gerekli Malzemeler;

  • Sünger
  • Değişik boylarda fırçalar
  • Renkli yüz boyaları

Aşağıdaki fotoğraflardan da boyama aşamalarını takip edebilir, evinizde, sınıflarınızda kolaylıkla uygulayabilirsiniz.

Diğer Yüz Boyama Örneklerimizi Görmek İster misiniz ?

Evde Yüz Boyama Partisi

Yüz Boyama, Kertenkele

Yüz Boyama, Vampir

Yüz Boyama, Minik Aslan