Yüz Boyama, Sualtı Dünyası

Nasıl Boyayacağım ?

  1. Yüz boyamaya orta boy fırçayı alarak yüzün üst yanak bölümünden alnı takip ederek diğer yanak kısmına birbirini takip eden yarım daireler çizin. Burun hizasını baz alarak çizdiğiniz yarım dairelerin içini mavi renkle sünger yardımıyla doldurun. Dudağın yanından başlayarak yanağın üstüne doğru ince fırça yardımıyla üç adet yeşil yosun çizin. İki tanesinin kenarına siyah, bir tanesine ise beyaz kontör çekin. Aynı işlemi diğer yanak için de uygulayın.
  2. Çene ve dudağı sarı renkte süngerle boyadıktan sonra dudağın üzerine turuncu çizgi çekip burun ve dudak arasında kalan bölümü de aynı renge boyayın. Sıra geldi sevimli ahtapotun çizimine. Bunun için mor renk boyayı ve ince uçlu fırça kullanacağız. Çizim işlemi bittikten sonra ahtopotun içini yine aynı renge boyayarak gözlerini yapın ve kenarına siyah kontör çekin.
  3. Yanağına çizdiğiniz yosunlara küçük fırça darbeleriyle beyaz baloncuklar ekliyin. Son olarak da alnın sol üst kısmına üç şirin turuncu balık çizerek boyama işlemini tamamlayın. Hayal gücünüzün desteğiyle deniz altında yaşayan diğer canlıları da çizerek yüzünüze farklı renkler verebilirsiniz.

Aşağıdaki fotoğraflardan da boyama aşamalarını takip edebilir, evinizde, sınıflarınızda kolaylıkla uygulayabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler;

  • Sünger
  • Değişik boylarda fırçalar
  • Renkli yüz boyaları

Diğer Yüz Boyama Örneklerimizi Görmek İster misiniz ?

Evde Yüz Boyama Partisi

Yüz Boyama, Kertenkele

Yüz Boyama, Vampir

Yüz Boyama, Minik Aslan