Yılan Kurabiyeler, Çilekli

Gerekli Malzemeler

  • 2 bardak Un
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • ½ çay kaşığı çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 250 gr Sana ya da yumuşak sürülebilir kıvamda tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı süt
  • Paket Krem Şanti
  • 1 kg. Çilek

Nasıl Yapacağım ?

  1. Çilekleri yıkayın ve yeşil saplarını çıkartın. Bir kenara yapacağınız kurabiye adedi kadar çilek ayırın ve diğer çilekleri dilimleyin. Tam olarak bıraktığınız çileklerin iri olmalarına özen gösterin. Bu çilekler yılanın kafasını oluşturacak. Çilekleri dolaba koyarak bekletin.
  2. Krem şantiyi paket üzerindeki tarife uyarak hazırlayın ve dolaba koyun.
  3. Fırını 220 C de ısıtın.
  4. Un, şeker, tuz, kabartma tozunu bir kapta karıştırın ve yağı parçalayarak ekleyin ve eliniz ile iyice karıştırarak yapıştırın. Arzu ederseniz mikser de kullanabilirsiniz.
  5. Karışımına sütü ekleyin ve iyice karıştırın. Bu aşamada hamur yapış yapış olabilir. Hamuru bir kaç dakika bekletin.
  6. Masanıza hafif un dökün ve hamuru bu alana alarak yoğurun.
  7. Hamurun yapışkanlığı geçtikten sonra parçalara ayırın ve bu parçaları dikdörtgen şekline getirin.
  8. Hamur çok sulu ve yapışkan ise biraz daha un ekleyerek yoğurun. Bu hamurun yapışkanlığını alacak ve siz yoğurdukça kıvamını bulmasını sağlayacaktır.
  9. Ardından hamuru eliniz ile kıvırarak bir S şekli verin. S şeklinin ince olmasına özen gösterin. Aksi takdirde hamur kabartma tozundan dolayı pişirirken yan tarafa doğru da genişleyeceğinden, sonuçta çok kalın bir yılan da elde edebilirsiniz.
  10. Pişirme kağıdını fırın tepsine yerleştirin ve S şeklindeki hamurları tepsiye dizin. Hamurun kabaracağını göz önüne alarak aralarında yeterli boşluk kalmasına dikkat edin.
  11. Arzu ederseniz hamurların üzerine çok az tereyağı sürerek bir S şekli daha koyabilir ve bu şekilde de pişirebilirsiniz. Bu durumda piştikten sonra hamuru ortadan ikiye keserek kullanacaksınız. Hamurları tek tek pişirirseniz daha sonradan üst üste koyabilir, ya da ince bir yılan kurabiye yapmak isterseniz tek S hamurunu ortadan bölerek de kullanabilirsiniz. Pişen hamurları ortadan bölmek istiyorsanız, bunu henüz sıcakken yapmalısınız. Soğuduktan sonra kesmek zor olacaktır.
  12. Hamurun üzeri hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 12 – 15 dakika 220 ºC ’de pişirin.
  13. Pişen hamurları süslemek için soğumasını bekleyeceğiz. Aksi taktirde kullanacağımız hamurun sıcağından krema eriyerek akacaktır.
  14. Yılan kurabiyelerin altta kalacak olan kısmının üstüne bir kat krema sürün ve üzerine dilimlediğiniz çilekleri dizin.
  15. İkinci kat S kurabiyeyi çileklerin üzerine koyun ve üstüne krema sıkın ya da sürün. Yine çilek dilimlerini kurabiye üzerine dizin.
  16. Büyük bir adet tam çileği de yılanın kafası olacak şekilde ucuna minik bir kürdan takarak kurabiyeye tutturun.
  17. Minik çikolata taneleri ya da şekerler ile çilek üzerine 1 adet göz de koyabilirsiniz.

Proje Notları

Dikkat !

Fırının ve tepsinin sıcak olduğunu önceden çocuğunuza hatırlatmayı unutmayın. Hazırladığınız hamuru fırına koyma ve fırından çıkarma işlemlerini siz yapın.

Püf Noktası

Hamur çok sulu ve yapışkan ise biraz daha un ekleyerek yoğurun. Bu hamurun yapışkanlığını alacak ve siz yoğurdukça kıvamını bulmasını sağlayacaktır.

Bu Projeler de Hoşunuza Gidebilir ?