Makarna Salatası

Gerekli Malzemeler

  • Burgu ya da fiyonk Makarna
  • Kekik, taze ya da kuru nane, fesleğen, dereotu
  • Kiraz domates, salatalık, havuç
  • Mısır, kornişon turşu, yeşil ve siyah zeytin
  • Zeytinyağı, tuz, limon, sirke
  • Damak zevkinize göre peynir çeşitleri (kaşar, tulum, hellim, mozerella, beyaz peynir vb. hangisini tercih ediyorsanız kullanabilirsiniz.)

Nasıl Yapacağım ?

  1. Bir tencerede suyu kaynatın, çok az tuz ve çok az zeytinyağı ekleyin. Makarnaları da kaynayan suya atarak 10 – 12 dakika kadar pişirin, süzün ve soğuk sudan geçirin.
  2. Havuç ve salatalıkları yıkayın ve rendeleyin. Nane, fesleğen ve dereotunu taze kullanıyorsanız yıkayın ve minik minik doğrayın.
  3. Turşu, yeşil ve siyah zeytinleri ince ince doğrayın. Bebek turşu mısır kullanıyorsanız bunları da küçük küçük doğrayın. Eğer tane konserve mısır kullanacaksanız suyunu süzüp sudan geçirin.
  4. Damak zevkinize göre seçtiğiniz bir ya da birkaç çeşit peyniri küçük küpler haline doğrayın. Kiraz domatesleri yıkayıp ortadan ikiye bölün. Eğer daha büyük domates kullanıyorsanız küçük parçalara bölün.
  5. Tüm malzemeleri bir kapta soğumuş olan makarnalar ile birleştirin ve karıştırın. Kuru baharat kullanacaksanız (nane, kekik, fesleğen vb.) bunları da ekleyin.
  6. Son olarak tuz, zeytinyağı ve limon ekleyin. Dilerseniz limon yerine sirke de koyabilirisiniz. İyice karıştırıp soğuk servis edin.

Proje Notları

Dikkat !

Makarnayı siz kaynatın ve süzün. Tencerenin sıcak ve kaynar suyun tehlikeli olduğunu çocuğunuza açıklamayı unutmayın. Çocuklarınız yaşlarına göre size sebze ve baharatları yıkamak, ölçmek ve karıştırmak konusunda yardımcı olabilirler. Ancak çocuklar ile bıçak ve kaynar su gerektiren bölümlerde çalışırken özellikle dikkat edin.

Bunu da Deneyin

Makarna salatasını değişik makarna çeşitleri ile deneyebilirsiniz. Ayrıca büyük marketlerde satılan peynirli ya da ıspanaklı tortelliniyi de paket üzerindeki talimatlara uyarak pişirip, bu şekilde salata malzemeleri ile karıştırarak soğuk servis de edebilirsiniz.

Bu Projeler de Hoşunuza Gidebilir ?