Bu yazıyı paylaşın;


Sevgi Üzerine

Çok sevdiğiniz insanlar sizin için öyle güzeldir ki. Muhtemelen annenizin fiziksel olarak en iyi durumdaki halini bilemezsiniz; ama anneniz gözünüzde hep güzeldir. Evladınız en güzeldir. Bahçenizdeki güller, saksınızdaki çiçekler eşsizdir. Her aşığın sevgilisi dünyanın en güzelidir. Sizin için özeldir çünkü. Emek vermişsinizdir; beraber zaman geçirmişsinizdir, varlığıyla mutlu olmuşsunuzdur.

Güzellik, gönlümüzün ve sevgimizin yargısıdır. Duygunun, hoşgörünün, saygının olduğu yerde güzellik anlayışı farklıdır; daha incedir ve daha yüreklendiricidir.

Magazin sayfalarında, televizyonlardaki magazin programlarında insansal değerlerden uzak, sevginin olmadığı kaba güzellik ölçüleri vurgulanıyor sürekli. Bu ölçülerin dışında kalan insanlar, özellikle genç çocuklar kendi bedenlerini değersiz görmeye başlıyor. Özgüvenlerini kaybediyor. Özgüven kaybı ise, sahip oldukları birçok yeteneği cesur ve dinamik biçimde kullanmalarını engelliyor. Daha da önemlisi bu çocuklar mutsuz oluyor.

Biz genellikle etrafımızla ilgilenmeyi, etrafımızı değerlendirmeyi öğrenmişizdir. Kendimizi de çevremizdekilerin yargılarıyla, değerlendirmeleriyle öğrenmişizdir. Kendimizi kendi gözümüzde kabul etmek için çevrenin yardımına ihtiyaç duyarız. Bu bir alışkanlıktır, alıştığımız bir bakış açısıdır. Alışkanlıklarımızın doğru ve geçerli olduğunu varsayarız. Oysa insanoğlunun en güzel özelliği, yaptıklarını ve yaşadıklarını sorgulayabilme becerisidir. Eğer, farklı açılardan bakabilirsek, doğru olduğunu düşündüğümüz bazı şeylerin çok da doğru olmadığını görebiliriz; ya da daha doğru yaklaşımlar keşfedebiliriz.

Moda ve kozmetik alanındaki güzel ve yakışıklı değerlendirmelerinin tutsağı olmak yerine kendi güzellik anlayışımızı yaratabiliriz. Bu dünyada, bizim de yeni ölçüler geliştirme, değerler üretme yetkimiz var. Güzel olmak, güzel denilmek değildir. Güzel olduğunu düşünmek ve hissetmektir. Eğer kendinizi seviyorsanız; kendinize değer vermeyi öğrenmişseniz kendinizle daha çok ilgilenirsiniz. Bakımlı bir bahçe gibi ışıl ışıl olursunuz. Güzellik, göz bebeklerinizde, güzellik gülümsemenizde, güzellik, benimsediğiniz bedeninizin duruşundadır.

Güzel bulduğunuz kendinizi renklendirin, neşelendirin. Sizi daha çok fark edecektir insanlar, daha çok sizinle olmak isteyecektir; çünkü öz benliğinizden yaşam sunuyorsunuzdur. Güzellik, yaşama sunduklarınızdadır ve sizin parçanızdır. Yaptığınız her güzel şeyde, söylediğiniz her güzel sözdedir.

Sizi çok etkileyen bir romanın yazarının fiziksel özelliklerini düşünmezsiniz bile. Çok etkilendiğiniz bir şiirin şairi güzeli yarattığından gönlünüzün güzelidir.

İnsan olduğumuz için, yaşama bir şeyler kattığımız için ve kendimizi değerli bulabildiğimiz için gerçekten güzeliz ve bu güzelliğimiz bizi daha güvenli ve güçlü kılacaktır.

En iyisi olabilmek, güzel olabilmek esas olarak bize bağlı. Hazır bahar günleri başladı; baharın canlılığını, yenileyici gücünü, neşesini yaşayalım. Beden ölçülerimiz, yaşımız, rengimiz, boyumuz posumuz değil bizi güzel yapan.

Kendimizi baharlayalım…

Sevgilerimle
Gül Kırçıl

Bahar
Dallar gururla açıp kollarını
Beyazı güzeli sundu bahara
Güneş ılık sıcak, rüzgâr okşar gibiydi
Uçurtmalar neşeyle selamlarken çiçekleri dalları,
Yeni sevdalar nefes nefese karşıladı baharı

Gül Kırçıl

Gül Kırçıl

Gül Kırçıl

Eğitim Danışmanı