Çorap Balıklar

Bu projemizde eski, tekini kaybettiğiniz ya da küçülmüş çorapları kullanarak sevimli balıklar hazırlayacağız. Yaşı küçük çocuklarımız ile bu projeyi yaparken dikiş kısmını yapmak siz büyüklere düşüyor !

Gerekli Malzemeler

  • Renkli çoraplar
  • Oyuncak gözler
  • Kurdele veya ip
  • Pamuk
  • Dikiş iğnesi ve iplik

Nasıl Yapacağım ?

  1. Seçtiğiniz çorapları ortadan ikiye kesin. Dilerseniz topuk kısmını bırakabilir ya da onu da kesebilirsiniz.
  2. Ucu kapalı olan parçanın içine pamuk doldurun. Ne kadar çok pamuk doldurursanız balığınız o kadar tombul olur.
  3. Pamuk doldurğunuz kısmı, diğer iki tarafı açık olan parçanın içine koyun.
  4. Lastiksiz olan ucu kurdele veya iple, balığını kuyruğu görünümünü alacak şekilde sıkıca bağlayın.
  5. Balığın gözlerini oluşturmak için, dilerseniz oyuncak göz kullanabilir ya da kartona çizip balığınıza yapıştırabilirsiniz.
  6. Yüzgeçleri oluşturmak için balığın sağ ve sol kenarlarına az miktarda pamuk koyun.
  7. Dilerseniz o şekilde bırakabilir ya da yüzgeçlerin daha belirgin olması için, bir büyüğünüzden yardım alarak alt kısımlarını iğne ve iplik ile dikebilirsiniz.

Öğretmen Notları

Bu projeyi çocuklarınız ile yaparken eğitici bilgiler de vererek faaliyetinize eğlenirken öğreten değerler katabilirsiniz. İşte size birkaç örnek;

balikcizgiBu projemizi balıklar hakkında bilgi verirken kullanabilir, projeyi yaparken balıklar nerde yaşar, nasıl beslenirler, suda nasıl nefes alırlar vb. gibi genel bilgileri soru – cevap yolu ile öğretebilirsiniz.

  • Balıkları konuşturun ! Balıklarınızı yaptıktan sonra birbirleri ile konuşturarak tiyatral oyunlar içinde kullanabilirsiniz.
  • Hikaye Anlattırın ! Balıkları hazırladıktan sonra çocuğunuzdan bir hikaye yaratmasını isteyin, arada hikayeye yardım edebilir, siz de katkı da bulunabilirsiniz ama hikayenizi çocuğunuza anlattırın ve ana temayı kendisinin oluşturmasına teşvik edin.
Proje Hakkında
Yaş Grubu7 yaş ve üzeri
Zorluk DerecesiOrta
Süre60 dk.

Bu Projeler de Hoşunuza Gidebilir ?